Læs de seneste klummer og debatindlæg fra Lotte her

Læs alle klummer

8. marts 2022

 

“Jeg tror, at mine forskellige opfattelser handler om to ting. Dels at jeg som kvinde bedre kan identificere mig med en kvinde. Dels at de kvinder, der ikke tillærte sig for mange »mandetricks« som en del af karrieren, viser en indlevelse, sårbarhed og styrke, som efter min mening aldrig har været mere relevante kompetencer.”

 

Læs hele kommentaren her.

22. februar 2022

 

“Advarsel til forbenede anti-royalister: Lotte Hansen er utilsløret fan af kronprinsesse Mary, som hun har samarbejdet med og mødt ved flere lejligheder. Denne gennemgang af kronprinsessens brand og kommunikative evner er således også først og fremmest en hyldest af Marys empati, nærvær og indsats for kvindesagen. Og så har Lotte Hansen et royalt råd: Gå mere til stregen, Deres Kongelige Højhed.”

 

Læs hele artiklen her.

4. februar 2022

 

“Det lyder måske som naturstridigt, men den eneste vej til som topleder at løse de bæredygtige udfordringer er at turde lufte sit beskidte vasketøj i offentligheden og vise, man er sårbar, og at man ikke har styr på alt.”

 

Læs hele kommentaren her.

 

 

16. januar 2022

 

“Jeg kan simpelthen ikke forstå, hvorfor Djøf ikke bruger denne krise til at stemple fagligt ind med, hvilken embedsmandstype vi har brug for.”

 

Læs hele klummen her.

 

 

9. januar 2022

 

“Der kommer så meget bæredygtigt bullshit disse år, så vi har alle brug for at få terpet tabellen for ikke at få ’greenwashed’ vores hjerner af alle de nye klimaprofeter med selvgode tiltag, der ikke batter.”

 

 

Læs hele kommentaren her.

16. december 2021

 

“Jeg håber, at alle, der har et ledelsesansvar i små eller store virksomheder, læser med her, for I kommer til at tjene penge på at følge mine råd.”

 

Læs hele kommentaren her.

 

 

18. november 2021

 

“Danske virksomheder betaler den første pris for løfter på COP26. Politikerne må sikre løsninger på klimaudfordringerne, der sikrer, at markedet fungerer.”

 

Læs hele kommentaren her.

21. oktober 2021

 

“Hvis de unge, der forlader ungdomsuddannelserne, ikke får en langt mere radikal forståelse for cirkularitet, så hjælper vi dem ikke. Og i virkeligheden vil det også være vejen til at gøre erhvervsskolerne mere sexede.”

 

Læs hele kommentaren her.

15. oktober 2021

 

“De bæredygtige krav kommer i disse måneder snigende til danske virksomheder. Oftest fra kunder man kender i forvejen: Hvad er jeres C02-aftryk, kan I dokumentere en reduktion, har I affaldssortering og kvinder i ledelsen? Og og og? En EU- pulje, som netop er åbnet, giver alle mulighed for at få gratis rådgivning til at komme godt i gang.”

 

Læs hele klummen her.

20. september 2021

 

“Den nye ordning med øremærket barsel kommer til at betyde, at vi får langt flere kvinder, der ikke oplever glasloftet, samtidig med at flere bliver selvstændige.”

 

Læs hele kommentaren her.

 

17. august 2021

 

“Danmark ville være langt stærkere, hvis nulsumspillet på Borgen og fokus på seniorbænken blev afløst af en evne til at fritænke og udvikle.”

 

Læs hele kommentaren her.

12. juli 2021

 

“Min oplevelse er, at innovationskraften i de danske virksomheder er enorm. Hvis man trykker dem på maven, kommer der ideer, vilje og handlekraft til bæredygtig omstilling.”

 

Læs hele kommentaren her.

30. juni 2021

 

“Mængden af bæredygtige krav stiger. Her er fire gode råd til at komme i gang.”

 

Læs hele klummen her.

 

27. juni 2021

 

“Medierne gengiver ikke i fornødent omfang den klimatrussel, vi står overfor, og de gør ikke borgerne handlekraftige. Det skaber afmagt og vildledning.”

 

Læs hele kommentaren her.

 

31. maj 2021

 

“Det er flovt, at organisationer og arbejdspladser her snart to år efter, #metoo slog igennem, ikke har udviklet klare regler for, hvornår noget er en krænkelse, og hvordan man håndterer meldinger herom.”

 

Læs hele kommentaren her.

7. maj 2021

 

“Hvis fagbevægelsen vil fastholde, at alle gode gerninger skal gøres op i overenskomstbestemte arbejdstimer, bliver den en stopklods for bæredygtig nytænkning. Vi skal fastholde coronalysten til at hjælpe hinanden. Frivillighed, deling og hjælp udhuler ikke det danske arbejdsmarked, hvis det designes rigtigt.”

 

Læs hele kommentaren her.

 

3. april 2021

 

“De, der falder trods hjælpepakker, kunne nok ikke klare det alligevel, synes at være markedslogikken fra regeringen. Hvis du ikke har penge nok på din private kistebund til at klare din virksomhed igennem det her, er det ikke vores opgave at holde liv i dig.”

 

Læs hele kommentaren her. 

16. marts 2021 

 

“I disse måneder står kampen i direktionslokalerne mellem Excel-entusiasterne og dem, der tør ændre deres forretning markant i bæredygtig retning.”

 

Læs hele kommentaren her.

 

15. januar 2021

 

“At se værdien i, at nogle mennesker med deres egne penge bygger en forretning, fordi de tror på, at de kan skabe noget, der kommer andre til gavn og skabe værdi for samfundet, er ikke en værdi, vi hylder i Danmark.”

 

Læs hele kommentaren her. 

28. august 2020

 

“Hvis Danmark ikke skal knække som Frankrig med De Gule Veste på den ene side, og dem der vil redde verden på den anden, burde denne gigantiske gavecheck til Arne og Co. være kommet i en mere grøn og fremsynet udgave.”

 

Læs hele kommentaren her. 

30. juli 2020

 

“Vi kan bedst lide at fortælle historien om, at vi behandler alle lige. Men altså let’s face it, vi har racismeproblemer i Danmark, og vi forskelsbehandler køn.”

 

Læs hele klummen her.

18. maj 2020

 

“Netop under krisen har det været kunstnerne og alle de innovative, der har set muligheder i stedet for begrænsninger. De har vist os nye veje at opleve hinanden, naboerne, musikken og sangfællesskabet på. Alligevel må storcentret åbne før museet. Hvorfor?”

 

Læs hele debatindlægget her. 

6. april 2020

 

“Alle de lavt hængende frugter er for længst plukket. Nu er tiden kommet til at kigge på vores reelle mørketal for bæredygtighed i øjnene og handle derefter. For hvis vi skal leve op til FN’s Verdensmålene, skal der ske store forandringer i måden, vi gør tingene på i dag.”

 

Læs hele artiklen her. 

 

6. april 2020

 

Krisen har tændt håbet, evnen og viljen til at omstille os. Tre ting vi skal bruge for at starte en bæredygtig omstilling​​​​​​​​​

 

Læs hele artiklen her.

21. januar 2020

 

“Der er noget grundlæggende galt med den måde, vi producerer og forbruger varer på. Og når vi regner det egentlige CO2-aftryk for Danmark ud, er vi overhovedet ikke så grønne, som vi siger, skriver Lotte Hansen, stifter foreningen iLoveGlobalGoals.”

 

Læs hele debatindlægget her.